Regenkleding

We wonen in Nederland en dat houdt helaas in dat we met regelmaat regen hebben. Hierdoor kan het zijn dat je met natte kleding op je werk, school of een andere afspraak verschijnt. En dat wil niemand!

Daarom is het hebben van regenkleding een must. Buiten dat het je droog houdt is regenkleding vaak ook bestand tegen wind en houdt het je warm. Je moet wel zorgen dat je regenkleding ademend is en goede ventilatie biedt. Hierdoor zal je het minder snel warm krijgen en als je het te warm krijgt zal het transpiratievocht afgevoerd worden naar de buiten.

Afhankelijk van je doel, zal je moeten uitzoeken welke regenkleding je nodig hebt. Een regenpak, alleen een regenjas of regenbroek of een poncho. Een regenpak bestaat uit een jas en een broek. Wanneer je alleen af een toe een regenbui moet trotseren, dan is een poncho wellicht voldoende. Let wel, met wind op de fiets zal de ponhco opwaaien en daardoor niet alles bedekken. Een voordeel van de poncho is wel dat deze oversized is en daardoor bijvoorbeeld ook over je rugzak of tas heen te dragen is.

Een laatste tip: Om je regenkleding zo lang mogelijk te behouden, is het verstandig de kleding na gebruik goed uit te slaan, te laten drogen en dan pas op te ruimen.

Post Comment